10 Nisan 2013 Çarşamba

2013 JANA Soru ve Cevap Anahparları Sonuçları Tıkla indir


Türkiye Geneli 2013 JANA Soru ve Cevapları - 06 Nisan 2013 tarihinde yani dün yapılan  JANA 2013 ( Jandarma Astsubay okulu Sınavı) soru ve cevapları yayınlandığı anda eş zamanlı olarak sitemizde olacaktır.  JANA Sınav Soru ve Cevaplarının 8 - 10 Nisan 2013 tarihlerinde açıklanması beklenmektedir.


Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavının birinci aşamasını oluşturan yazılı sınav ÖSYM tarafından, ikinci aşamasını oluşturan seçme sınavları Jandarma Okullar Komutanlığı tarafından yapılacak ve değerlendirilecektir.

Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 6 Nisan 2013 Cumartesi günü yapıldı. Sınav saat 9.30'da başladı ve 2 saat (120 dakika) sürdü.

2013 JANA Cevap Anahtarı - 6 Nisan için tıklayınız (Açıklanmadı)
Yazılı sınavda adaylara, ön lisans düzeyinde çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulandı.


Cevap kâğıtlarına işaretlenen cevaplar, ÖSYM’de optik okuyucuyla okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirmede doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın almış olduğu ham puan bulunacaktır. Bu puan, adayın yazılı sınav puanı olacaktır.

Jandarma Okullar Komutanlığı tarafından; Jandarma Astsubay Temel Kursu’na girecek adaylardan; şehit, malul gazi, muharip gazi çocuklarına, alınacak öğrenci adayı miktarı içerisinden %5 kontenjan ayrılacaktır. Yazılı sınavda başarılı olan en son adayın almış olduğu puanın %90’ını alan şehit, malûl gazi, muharip gazi çocukları başarılı sayılarak ikinci aşama (Ön Sağlık Muayene, Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testi ve Mülakat) sınavlarına çağrılacaktır.

İkinci Aşama Sınavına Kimler Çağırılacak ve Baraj Puanı Nasıl Belirlenecek?

Adaylar yazılı sınav sonuçlarına göre en yüksek puan alan adaydan başlanarak başarı sırasına konulacak ve değerlendirme sonucunda ikinci aşama seçme sınavlarına çağırılacak aday sayısına bağlı olarak bir baraj puanı belirlenecektir.

İkinci Sınavın Aşamaları

Yazılı sınav için belirlenen baraj puanını aşan adaylar, ikinci aşama seçme sınavlarına katılmaya hak kazanacaklardır. İkinci aşama seçme sınavları aşağıda belirtilen alt aşamalardan oluşmaktadır:

  • Belge İnceleme
  • Ön Sağlık Muayenesi
  • Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testleri (FKDT)
  • Mülakat
  • Asker Hastanelerinde Sağlık Muayenesi
Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavlarının tüm aşamalarını kazanarak, "Muvazzaf Jandarma Astsubay Olur" kararlı sağlık kurulu raporu alan ve yapılacak güvenlik soruşturması müspet sonuçlanan asıl sıradaki adaylar ile boş kalan kontenjanın tamamlanması için sıradaki yedek adayların okula kabulü yapılacaktır. Adaylar, Jandarma Okullar Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursunda Beytepe / ANKARA'da muhtemelen Ağustos 2013 tarihinde başlamak üzere eğitim-öğretim göreceklerdir. Kesin kayıt kabul tarihiyle ilgili olarak adaylar daha sonra bilgilendirilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder